Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

23ο Νηπιαγωγείο ''Χθες έπρεπε να είχαν αποφασίσει, όχι κάποτε...''


Διαβάζω η κουτσομπόλα στην Διαύγεια δύο Αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

''Σήμερα 29 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής...

ΑΡ. ΑΠΟΦ.: 2/2020 (εδώ όπως εμφανίζεται στην Διαύγεια)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Λήψη μέτρων για την ασφαλέστερη λειτουργία του 23ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κ. Αντζινάς, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για την συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως του θέματος που αφορά στην λήψη μέτρων για την ασφαλέστερη λειτουργία του 23ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης και κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.

Η Αντιδήμαρχος κ. Χωματά, που εισηγήθηκε την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος, ενημέρωσε το Σώμα για τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν κατά την επίσκεψη τόσο της ίδιας όσο και του Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Σεφτελή και της Προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» στο 23ο Νηπιαγωγείο Δήμου Ηλιούπολης, που στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Γ. Φύτρου 1 και τόνισε την ανάγκη τόσο κατασκευής δεύτερης τουαλέτας εντός του ακινήτου όσο και την λήψη μέτρων ασφαλείας κατά την διεξαγωγή του διαλείμματος και την μεταφορά των παιδιών στην παιδική χαρά επί της οδού Αναστάσεως έναντι του Νηπιαγωγείου. 

Κατά τη τοποθέτησή της πρότεινε την τοποθέτηση δύο αλυσίδων με ανάλογη πινακίδα και το κλείσιμο του δρόμου κατά την διεξαγωγή των δύο διαλειμμάτων των νηπίων, το πρωί και το μεσημέρι και για ελάχιστο χρονικό διάστημα. 

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Σεφτελής συμφώνησε με την κ. Χωματά αλλά πρότεινε να αναβληθεί η λήψη απόφασης έτσι ώστε να ελέγξει το θέμα η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και να επανέλθει εκ νέου με εισήγηση της υπηρεσίας και με την σωστή διαδικασία έτσι ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα. 

Μετά από διαλογική συζήτηση που αναφέρεται λεπτομερώς στα πρακτικά, τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής συμφώνησαν στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων ασφαλείας για τη λειτουργία του 23ου Νηπιαγωγείου αφού κατατεθεί στο Σώμα εισήγηση από την τεχνική υπηρεσία και την λήψη τελικής απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση. 

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 73, 74 και 75 του Ν. 3852/2010, το Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), του άρθρου 24 του Ν.3613/2007
 Ομόφωνα αποφασίζει
 1. Εγκρίνει την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος 
2. Αναβάλει τη λήψη απόφασης σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ασφαλείας για τη καλύτερη λειτουργία του 23ου Νηπιαγωγείου και την ασφάλεια των νηπίων και την επαναφορά του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, μετά από την κατάθεση στο Σώμα εισήγησης της τεχνικής υπηρεσίας''

και 

''Σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα συνεδρίασε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής...

ΑΡ. ΑΠΟΦ.: 18/2020 (εδώ όπως εμφανίζεται στην Διαύγεια)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Λήψη μέτρων για την ασφαλέστερη λειτουργία του 23ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κ. Αντζινάς, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για την συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως του θέματος που αφορά στην λήψη μέτρων για την ασφαλέστερη λειτουργία του 23ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης και κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει σχετικά. 

Η Αντιδήμαρχος κ. Χωματά, που εισηγήθηκε την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος, υπενθύμισε στα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ότι με την υπ’ αριθ. 2/2020 απόφασή της είχε αναβληθεί η λήψη απόφασης σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ασφαλείας για τη καλύτερη λειτουργία του 23ου Νηπιαγωγείου και την ασφάλεια των νηπίων και την επαναφορά του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, εν αναμονή εισήγησης της τεχνικής υπηρεσίας. 

Η εισηγήτρια επανάφερε το θέμα στο Σώμα και ζήτησε από την τεχνική υπηρεσία σχετική ενημέρωση.

Η κ. Πανταζή, υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας, ενημέρωσε το Σώμα ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την αναπληρώτρια διευθύντρια της τεχνικής υπηρεσίας, κ. Χριστοφιλάκη, ελέγχοντας το θέμα και σε αναζήτηση ορθής λύσης του υπάρχοντος προβλήματος. 

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σεφτελής, κατά την τοποθέτησή του ενημέρωσε το Σώμα για την ανάγκη δημιουργίας νέας πόρτας εισόδου στην παιδική χαρά, διαγραμμίσεων, απομάκρυνσης κάδων κλπ. μέτρων για την λήψη σωστών μέτρων ασφαλείας των νηπίων του 23ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης. 

 Μετά από διαλογική συζήτηση που αναφέρεται λεπτομερώς στα πρακτικά, προτάθηκε να επανέλθει το θέμα εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μετά τον έλεγχο όλων των στοιχείων από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και την εισήγησή της προς το Σώμα. 

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 73, 74 και 75 του Ν. 3852/2010, το Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.), το άρθρο 24 του Ν. 3613/2007
 Ομόφωνα αποφασίζει 
1. Εγκρίνει την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος 
2. Αναβάλει τη λήψη απόφασης σχετικά με την αναγκαιότητα λήψης μέτρων ασφαλείας για τη καλύτερη λειτουργία του 23ου Νηπιαγωγείου Ηλιούπολης για την ασφάλεια των νηπίων και την επαναφορά του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, μετά τον έλεγχο όλων των στοιχείων από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου και την εισήγησή της προς το Σώμα. 

Και βλέπω σήμερα ότι την Πέμπτη 20.02.2020 θα συνεδριάσει η Επιτροπή ξανά (εδώ η πρόσκληση) αλλά πουθενά δεν υπάρχει το θέμα του 23ου Νηπιαγωγείου.

Κυρίες και κύριοι, 

Η Τεχνική Υπηρεσία έπρεπε όχι τώρα,  αλλά ''χθες'' να έχει δει και να προτείνει τα μέτρα που θα πρέπει να πάρετε για το νηπιαγωγείο.

Δεν υπάρχει αναβολή στην ασφάλεια των παιδιών και την υγιεινή τους.

Μιλάμε για παιδιά που οι γονείς τους έχουν αφήσει την ασφάλεια τους σε σας.

Η τουαλέτα, η ασφαλής μετακίνηση τους και όλα όσα περιγράφετε έπρεπε να έχουν γίνει πολύ πιο πριν.  Φτάσαμε Φεβρουάριο...

Συγγνώμη αλλά πρόκειται για παιδιά. 

Αν γίνει κάτι μέχρι η Τεχνική Υπηρεσία να εισηγηθεί τι θα πείτε; Το γνωρίζαμε αλλά δεν προλάβαμε;

Χθες πρέπει να πάρετε την απόφαση όχι κάποια στιγμή να τα δρομολογήσετε.

 ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ...




1 σχόλιο:

  1. ΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ;
    ΠΟΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ KAI EKTOTE ΑΝΑΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΛΛΟΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή